Om Thorupgaard Bondegårdsferie

Familien Houen-Thomsen byder hjerteligt VELKOMMEN her på Thorupgaard Bondegaardsferie.

Vi elsker at bo på dette naturskønne sted med højt til himlen, smuk natur, og vigtigst af alt : Fred og ro - her kan man komme ned i gear efter en stresset arbejdsdag.

Henrik og jeg havde i flere år drømt om at indrette vores tidligere gård til bondegårdsferie. Men desværre var bygningerne i for dårlig stand. Men i foråret 2008 kom Thorupgaard til salg. Og der kunne vi se mulighederne. Bygningerne var i en god stand, og gården lå 500 m. for enden af en  grusvej. Så her kommer der kun biler, som har ærinde her på gården.Og det nyder vores tre kaniner, som løber frit omkring her på gården.

Vi fik solgt vores gård, og i maj 2008 købte vi Thorupgaard. På det tidsunkt var jeg gravid med vores tvillinger Sofie & Victor. De var også en medvirkende årsag til, at vi ønskede at købe Thorupgaard. For os var det nemlig meget vigtigt, at de kom til at vokse op sammen med dyr og tæt på naturen.

Og nu kunne vi udleve vores drøm : En bondegård, hvor vi og vores børn trives, og hvor vi har tid til hinanden. Og hvor vi nyder at have gæster fra både ind - og udland. Det er lykke for os - vi har lært så mange dejlige mennesker at kende.

Vi nyder, at vi kan tilbyde vores gæster et pusterum fra en hektisk hverdag. Her kan man hengive sig til fred, ro og afslapning. Her er der tid til at kigge på en mariehøne sammen med familiens yngste eller kæle med en af vores katte.

Og hvis man rigtig har brug for afslapning,kan vi også tilbyde forskellige wellness-oplevelser : Vildmarksbad, spabad, fiskespa og massage.

Og vil man gerne slippe for madlavningen, så er der mulighed for at bestille morgenmad og aftensmad. Jeg laver også gerne en god madpakke, hvis man får lyst til at opleve egnen på cykel, eller måske tage en tur til Løkken og bade i Vesterhavet.

Her kan man trygt sende sine børn ud at lege på den store legeplads. De kan være med til at fodre dyrene, samle æg ind, hoppe i trampolin eller bage pandekager over bål. Men mest af alt elsker børnene, at de voksne i familien her får tid og overskud til nærvær og gode oplevelser.

Hvem er vi så ?

Vi er en stor familie : Far, Mor, 6 børn og 2 svigerbørn og ikke mindst 2 dejlige børnebørn. Så vi er 12, når vi er samlet allesammen.

Victor og Sofie går i henholdsvis 1. & 2. kl. på Tolstrup-Stenum Friskole. De elsker, når der kommer børn her, som gerne vil lege,og deltage i de forskellige aktiviteter.

Henrik er uddannet landmand, men har de sidste 18 år arbejdet som formand i et entreprenørfirma. Han er meget "håndet", og udfører det meste håndværksmæssige arbejde her på ejendommen. Han er af natur meget rolig og tålmodig - god til børn og dyr. En rigtig "Vendelbo"

"Og så er der mig", sagde hunden. Jeg hedder Jane, oprindelig uddannet butiksslagter. tog senere springet til ældreplejen, blev uddannet SSA i 1999. Var i 2010 ude for en arbejdsulykke, og det har medført, at jeg ikke længere magter arbejdet i ældreplejen. Men heldigvis er der nok at tage fat på herhjemme med børn, bondegårdsferie og fiskespa. Jeg er meget udafvendt og social. Er nysgerrig på andre mennesker,og elsker at få besøg fra hele verden.

Henrik og jeg er begge opvokset på gårde her i Vendsyssel, og for os føles helt rigtigt at bo på landet i tæt kontakt med dyrene og ikke mindst den dejlige natur, som omgiver os.

Foruden tvillingerne har vi fire voksne udeboende børn : Kristiane, Andreas, Martin og Sissel. De bor alle i lokalområdet, og kommer heldigvis ofte på besøg. Og så har vi verdens bedste svigerbørn : Carina og Nikolai og vores børnebrn Naja og Freja.

Thorupggard er et lille hobby-landbrug med 4 hektar jord. Vi sprøjter ikke vores marker, og dyrene bliver fortrinsvis fodret med foder, som ikke er sprøjtet med gift. Vi er ikke økologer, men vi er af den overbevisning, at vi skal passe på vores natur. Vi har jo kun Moder Jord til låns af vores børn. Derfor bruger vi kun svanemærket vaskepulver, rengøringsmidler m.m. Vi opvarmer med træpiller, som er CO2 neutrale. Sparer på el og vand, så derfor håber vi, at vores gæster også vil tænke på miljøet, og spare på ressourcerne. Vores mad er ikke ren økologisk, men vi arbejder hen imod det.

Til en bondegård hører der selvfølgelig også en hund. Vores er en hvid terrier, som lystrer det gode danske navn Jensen. Han er verdens sødeste hund, som gerne vil gå tur med et barn i den anden ende af snoren.

Og kælne katte hører jo også til. Vi har Sissil og Mikkel. Sissil er en dejlig hunkat med den lækreste bløde pels. Hun er lidt reserveret, men med lidt tålmodighed kan man sagtens få lov til at kæle for hende. Mikkel er en fræk hankat, som altid gerne vil kæles for.

Til ejendommen hører der 3 driftsbygninger : Svinestald, maskinhus og kostald

I vinteren/foråret 2011 renoverede vi den ene ende af svinestalden, og indrettede ferielejligheden. 

I foråret 2014 tog vi fat på den anden ende af bygningen, og indrettede Fish Lounge Fiskespa med tilhørende toilet og bad.

I kostalden bor vores 3 små mini-grise. De er meget charmerende, og de 2 pige-grise er tamme, da de er vokset op inde hos os. Deres Mor døde, og så måtte jeg jo overtage moder-rollen. De er nu tilbage i stalden, og bor ved siden af vores store so, Natascha. Men uanset størrelse vil de alle gerne klappes og snakkes med.

Hver dag kl. 17 skal dyrene fodres, så har man lyst til at hjælpe Henrik med fodringen, møder man bare op i stalden, og giver en hånd med. 

I hønsehuset er det hanen Kokki, som regerer over hønseflokken. Her kan man indsamle dagens høst af nylagte æg - og måske har Far eller Mor lyst til at hjælpe med at bage en lækker "Ko-Kage" af æggene. Eller måske servere et blødkogt æg til morgenmaden ?

Opskrift, ingredienser og form til "Ko-Kage" findes i lejligheden.

På marken og i engen græsser vores kødkvæg. Vi har 15 stk. af racen Dexter. Kvæget går sammen med de 5 shetlandsponyer, som alle gerne vil snakkes med. De må gerne fodres med en gulerod eller en tot græs. 

Vores eng er i følge lovgivningen et beskyttet naturområde. Dexter kvæget er med til at beskytte denne smukke natur ved at afgræsse engen. Vi har lavet en indhegnet sti ned i engen. For enden af indhegningen er der et område, hvor vi har opstillet et shelter, lavet en bålplads og stillet borde og bænke. Vores gæster er meget velkomne til at gå en tur derned, og nyde dyrene og den flotte natur. Men man må ALDRIG gå ind i indhegningen til dyrene. Det er for farligt.

Stenum Stien : Vores indhegnede sti er en del den 5 km lange Stenum Sti. Det er en rigtig naturskøn sti, som er offentlig tilgængelig. Stien er også en Hjerte-sti. Der er opsat skilte langs ruten med QR-koder, som man kan scanne med sin tlf. Via tlf. får man så oplysninger om, hvad man kan opleve på stien.

 

 

Info og adresse

THORUPGAARD BONDEGAARDSFERIE
Jane og Henrik Thomsen

Løkkenvej 361
9700 Brønderslev
Danmark

CVR: 14363777

Kontakt

For bestilling, spørgsmål og kontakt: thorupgaard@hotmail.dk
Mobil nummer: +45 22 25 25 87

Læs "Betingelser for brug"

Projekt "Thorupgaard Bondegårdsferie"

Thorupgaard Bondegaardsferie er støttet af LAG Himmerland, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og EU.