Dyrene på Thorupgaard

Dyrene på Thorupgaard

Hils på dyrene

Der hører selvfølgelig katte til en rigtig bondegård.

Vi har 5 søde og kælne katte; de smukke hunkatte Fiona og Grevinde Greifi Grishnackh den 2. af Thorupgaard (ja, vores Sofie er meget kreativ med navne til dyrene) og de flotte hankatte Oreo, GhostPepper og Gråmis.

thorupgaard-bondegaardsferie
thorupgaard-bondegaardsferie

For det meste går vores Dexter kødkvæg på marken sammen med de tre Shetlandsponyer Alberte, Malthe og deres datter Kamala Harris – hun er selvfølgelig opkaldt efter USA´ 1. kvindelige Vicepræsident. Men ellers kan dyrene bare gå ind i stalden, når det passer dem – det kaldes, at de går i løsdrift.

I stalden er der et aflukke med udgang til andegården til vores 2 andepar, som hvert år leverer juleanden.

Her i stalden bor også vores kaniner. Børn må meget gerne kæle for dem, men af hensyn til dyrene, så må der højst være tre børn ad gangen i deres bur.

Når I kommer kørende hertil, vil I helt sikkert møde vores tre fritgående kaniner, som nyder det frie liv her på gården.

Hver dag kl. 17 skal dyrene fodres, så har man lyst til at hjælpe Henrik med fodringen og indsamling af æg hos hønsene, møder man bare op i stalden, og giver en hånd med

Hjælp Henrik med at fodre alle dyrene hver dag kl. 17
– eller bag en “ko-kage” af nylagte æg.

I hønsehuset er det hanen Kokki, som regerer over hønseflokken. Her kan man indsamle dagens høst af nylagte æg – og måske har far eller mor lyst til at hjælpe med at bage en lækker “Ko-Kage” af æggene. Eller måske servere et blødkogt æg til morgenmaden?

På marken og i engen græsser vores kødkvæg. Vi har 20 stk. af racen Dexter. Kvæget går sammen med de 3 shetlandsponyer, som alle gerne vil snakkes med. De må gerne fodres med en gulerod eller en tot græs.

thorupgaard-bondegaardsferie
thorupgaard-bondegaardsferie

Vores eng er i følge lovgivningen et beskyttet naturområde. Dexter-kvæget er med til at beskytte denne smukke natur ved at afgræsse engen.

Vi har lavet en indhegnet sti ned i engen. For enden af indhegningen er der et område, hvor vi har opstillet borde og bænke. Vores gæster er meget velkomne til at gå en tur derned, og nyde dyrene og den flotte natur. Men man må ALDRIG gå ind i indhegningen til dyrene. Det er for farligt.

Stenum Stien

stenum-stien

Vores indhegnede sti er en del den 5 km lange Stenum Sti. Det er en rigtig naturskøn sti, som er offentlig tilgængelig. Stien er også en Hjerte-sti.

Print gerne et kort over stien her på siden, eller få et kort hos os. Der er skilte opsat på hele ruten, så man kan sagtens gå turen alene.

 

Bo sammen med dyrene